top of page
Therapie2.jpg

Therapie

Wat gebeurt er tijdens het luisteren

 

Tijdens het luisteren in MBL zullen we met de Auditieve Hersenstimulatie volgens de principes van Prof. Tomatis, nieuwe verbindingen in de hersenen tot stand brengen. 

Alles begint met een psychologische luistertest. In die test kunnen onze therapeuten psychologische, fysiologische, neurologische en pedagogische kenmerken aflezen. We gaan niet nagaan hoe goed iemands oor werkt, zoals bij de audioloog, maar wel hoe klaar of rijp de hersenen zijn een bepaalde boodschap binnen te laten. We meten lucht,- en beengeleiding.

 

Tijdens de eerste consultatie zal de therapeut samen met de cliënt bespreken hoe het verdere verloop van de therapie er zal uitzien, aan de hand van de luistertest.

 

Ideaal kom je 12 dagen luisteren. Een dag in MBL is ingedeeld in drie keer per dag een blok van anderhalf uur luisteren, in twee groepen verdeeld. Dat is dus 90 minuten luisteren, 90 minuten pauze. Voor mensen die in de buurt wonen, kan een ander therapieverloop vastgelegd worden, in overleg met de therapeut. 

 

Je tweede bezoek aan het centrum breng je best na een rustpauze van zes tot negen weken, en duurt 5 dagen. Op regelmatige tijdstippen worden luistertests afgenomen en plannen we het verdere verloop.

 

Tijdens de luistersessies:

DO’S   +

Tijdens de sessies kan je creatief bezig zijn (knutselen, tekenen, schilderen,…) of spelen (puzzels, gezelschapsspel,…). Je kan gerust ook slapen tijdens het luisteren, want dit zal absoluut niets afdoen van de werking van de methode.

 

DONT’S -

We raden af te lezen, te schrijven of te rekenen tijdens het luisteren. Want net als wanneer je eet of drinkt, kan dit de werking negatief beïnvloeden.

Het gebruik van elektronica (smartphone, tablet, laptop, spelconsoles…) is verboden en kan een schadelijk gevolg hebben voor de resultaten van de therapie.

 

Tijdens de pauze:

het is zeker aangeraden actief bezig te zijn, door middel van lichaamsbeweging. Zo krijg je veel zuurstof in de hersenen en kan de methode goed zijn stimulerend werk doen. Volwassenen kunnen wandelen of sporten, kinderen kunnen terecht in de speeltuin van Atlantis.

bottom of page