top of page

Apparatuur

Om de Auditieve Hersenstimulatie volgens de principes van Prof. Tomatis uit te kunnen voeren zijn de specifieke apparaten en toebehoren nodig. 

 

De Mozart Brain Activator en het MBL APP System zijn door MBL in huis ontwikkeld. Uiteraard zorgen het hersenonderzoek en de jarenlange ervaring ervoor dat MBL zal blijven innoveren op het gebied van apparatuur. 

 

Prijzen zijn op aanvraag te verkrijgen en apparatuur is enkel aan te kopen door opgeleide therapeuten met een MBL licentie.

Mozart Brain Activator

 

Gebaseerd op het elektronische oor van Prof. Tomatis is de Brain Activator de geavanceerde opvolger. Het concept van dit hersenstimulatie apparaat is door Jozef Vervoort ontwikkeld. Hij droomde over de vele mogelijkheden die de methode nog kon bieden. 

MBL App system

 

Bij het afspelen van muziek en moederstem is het belangrijk dat het juiste formaat gebruikt wordt. Om alle hersenzones te stimuleren mag er niet gewerkt worden met inferieure kwaliteit. (bijv.: MP3-formaat waar zoveel mogelijk data wordt geschreven op een zo klein mogelijke oppervlakte, wat zorgt voor compressie en dus kwaliteitsverlies). Dit zou een negatieve invloed hebben op de resultaten. 

 

Vandaar dat we werken met 24BIT en 48 kHz formaat, en dit kan enkel met gespecialiseerde apparatuur. Een therapie thuis uitvoeren is geen goed idee, door de technische beperkingen van kleinere apparatuur en de rol van de begeleidend therapeut en het centrum. 

TLTS Audiometer

 

Om de psychologische luistertest uit te voeren werken we met dezelfde apparatuur als audiologen, maar met een andere ijking. We meten immers niet hoe goed iemand hoort (oor), maar hoe goed iemand toehoort of luistert (brein – psyche). 

 

De apparatuur wordt gebouwd door Interaccoustics in Denemarken en geijkt door Lapperre Sonova in België. Een ijking moet elke twee jaar gebeuren, om te zorgen dat de meetwaarden van de luistertest correct blijven. 

Prijzen en bestellingen

Contacteer ons voor een gedetailleerde prijsaanvraag
of meer informatie over de toestellen

bottom of page