top of page

Het Centrum

Het centrum

Het moederbedrijf Atlantis is gesticht op 26 december 1983 als vereniging zonder winstoogmerk nadat J. Vervoort zijn eigen zoon met succes had laten behandelen door Prof. Tomatis en zijn methode. Door een toevloed aan internationale klanten werd gezocht naar een nieuwe locatie, die ook kon dienen als opleidings, -en onderzoekscentrum. Zo werd Mozart Brain Lab door Jozef Vervoort opgericht in 2002. 

In het historische pand tegenover het station van Sint-Truiden verloopt de hersenstimulatie net als in Atlantis. Naast de therapeutische activiteiten heeft MBL extra kerntaken: de kwaliteitsvolle opleiding van de therapeuten, de ontwikkeling en de verkoop van de specifieke elektronische apparatuur en de organisatie en centralisatie van het internationale therapeuten netwerk. Ook het museum gewijd aan Prof. Tomatis kan je ontdekken op hetzelfde adres.

 

Het stokpaardje van MBL is het innoverende hersenonderzoek, wat gebeurt door middel van QEEG’s – Brain Mappings. Dankzij de functionele interpretatie van 3D beelden van de hersengolven kan MBL wetenschappelijke studies opzetten en publiceren. 

 

We willen graag de brug slaan tussen de algemene geneeskunde en de specifiek ontwikkelde tak van de wetenschap: de Audio-Psycho-Fonologie. Daarom werken we samen met meerdere universiteiten en verscheidene artsen en neurologen. 

 

Jozef en Astrid geven wereldwijd voordrachten en opleidingen ter verbreding en acceptatie van de methode.

bottom of page