Voordelen van het netwerk

MBL is niet enkel onderzoeks, -en opleidingscentrum, maar ook het moedercentrum waar het internationale netwerk en dus de Tomatis-familie gecentraliseerd is. Via het netwerk oefent MBL een dubbele rol uit op de centra: ondersteunend en superviserend.

Elke deelnemer van de opleiding verklaart zich na afronding van het examen automatisch akkoord met de licentie, -en de netwerkovereenkomst.

Voor 250 € per jaar ben je lid van het netwerk en daar krijg je veel zaken voor terug:

  • Naambekendheid: de gegevens (naam – adres – telefoonnummer – mail – link naar de site) van de therapeut en het centrum verschijnen op de site van het moedercentrum MBL.

Wanneer mensen vragen naar een centrum in hun buurt, geven we de referenties van het centrum door. Dewe centra zijn immers degelijk opgeleid en werken volgens de correcte principes van de APF methode.

Up-to-date blijven: vier keer per jaar verstuurt MBL een zending naar al haar leden met daarin een newsletter en een variërende bijlage, zoals nieuwe studies, nieuwe muziekstukken, nieuws over de ontwikkelingen op het gebied van techniek, een case-study door Jozef zelf besproken en geïnterpreteerd, etc.,…

  • Support: zowel technische als wetenschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat leden zich gesterkt voelen in de Tomatis-familie. Vragen over luistertesten kunnen aan onze therapeuten gestuurd worden, met een eigen voorstel tot therapie. Let wel: dit is geen kant-en-klare hulp. Het is de bedoeling dat je als therapeut zelf eerst de interpretatie doet en een programmatie voorstelt. Na afronding van de opleiding zou dit überhaupt geen probleem mogen zijn, maar therapeuten voelen zich soms bij aanvang nog wat onzeker. Vandaar deze begeleiding. Onze therapeuten geven hun raad en sturen bij, waar nodig. Het aantal luistertesten is beperkt in omvang. De eerste tien luistertesten worden gratis gedaan. Na het tweede actieve jaar van een centrum vallen deze tien gevallen terug op twee gevallen per jaar. Verdere luistertesten en ondersteuning zijn afhankelijk van de prijslijst, terug te vinden in het licentie contract. Het tarief is momenteel vastgelegd op 50,00 € per uur.
  • Voordelig: bij de aankoop van de apparatuur en bij voortgezette opleidingen of het tweejaarlijks internationaal congres, zijn de prijzen voor leden voordeliger.
  • Verbondenheid: Elk lid krijgt toegang tot het therapeutenforum. Dit is een online platform, gereserveerd voor therapeuten, waar van gedachte kan gewisseld worden over alle zaken omtrent Tomatis (luistertesten en interpretaties, programmaties, ervaringen,…). De dialoog tussen de centra is erg belangrijk en wordt gestimuleerd door het forum.

Voor verdere en meer diepgaande info kan u steeds terecht bij Didier Punie:

didier@mozart-brain-lab.com – 0032 11 70 55 89 – 0032 496 683 877