HU
Alleen voor leden
Er is enkel een therapeuten- forum in het Frans, in het Engels en in het Duits. Gelieve één van deze talen te kiezen.

Data voor opleiding in audio-psycho-fonologie


Overzicht

Mozart-Brain-Lab nl > MBL News

“Deze school heeft een ziel”

Klik om te vergroten
Een bijzondere eer voor Jozef Vervoort: de directeur van de centra voor Tomatis methode, Atlantis vzw en Mozart-Brain-Lab nv in Sint-Truiden, is naamgever geworden van de basisschool in Dolgelin/
Brandenburg bij Frazkfurt/Oder. In het kader van een groot naamgevingsfeest in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de lokale politiek, leerlingen, leerkrachten en ouders, kreeg de basisschool de naam “Basisschool Jozef Vervoort” op 30 juni. De 74-jarige was zelf vele jaren leraar en directeur van meerdere scholen. Jozef Vervoort dankte met de woorden: “Deze school heeft een ziel.”
 
In de “Jozef Vervoort Basisschool” wordt sinds 2010 voor de leerlingen van eerste en de tweede klas de luistertraining volgens Tomatis doorgevoerd in speciaal daarvoor voorzien luisterkamers. Het luisteren is daardoor een ontspannende afsluiter van de lesdag geworden, die leerlingen en ouders niet meer zouden willen missen. De basisschool is met deze methode pionier in het Bundesland Brandenburg en wordt naast Atlantis vzw ook door de Klangfalter e.V. vereniging onder leiding van Petra Gebauer ondersteund. Uit dankbaarheid bood de school deze eer van naamgeving aan.
 
 

Terug